از دست دادن یک دندان به ویژه اگر در ناحیه جلوی دهان باشد میتواند تاثیر بسیار بدی بر اعتماد به نفس افراد بگذارد. تحمل چنین شرایطی حتی برای مدت کوتاه ممکن است برای برخی افراد آزار دهنده باشد. اگر به دنبال یک روش سریع برای حل این مشکل هستید میتوانید از دندان مصنوعی تکه ای یا فلیپر استفاده کنید.
این دندانها میتوانند ظاهر طبیعی دندان شما را بازسازی کنند تا با خیال راحت لبخند بزنید. در این مقاله قصد داریم به طور مفصل در مورد مزایا و معایب این دندانها و روش ساخت آنها صحبت کنیم. با دندان پزشکی اسلامشهر همراه باشید.
دندان مصنوعی فلیپر چیست؟
فلیپر یک دندان مصنوعی تکه ای متحرک است که دندانپزشکان یا جراحان دهان و دندان میتوانند از آن به عنوان جایگزینی موقت، در صورت وجود یک یا چند دندان از دست رفته استفاده کنند. دندانهای فلیپر از اکریلیک مصنوعی ساخته شدهاند که شبیه لثه شما است و از دندان جایگزین حمایت میکند. بسته به تعداد دندانهای از دست رفته، این دندانها ممکن است مانند یک نگهدارنده در اطراف دندانهای طبیعی شما گیرههایی داشته باشند تا آنها را در جای خود نگه دارد.
وظیفه اصلی یک دندانپزشک تشخیص و درمان بیماریهای دهان و دندان است و به همین علت شاید بهتر باشد این رشته را دهان پزشکی نامید. در زمان گذشته دندانپزشکان را مساوی با دندانسازان میدانستند. اما امروزه میدانیم که دندانسازی فقط بخشی از علم دندانپزشکی است. رشته دندانپزشکی در مقطع دکترای عمومی مرتبط با نحوه رعایت بهداشت پیشگیری و درمان انواع بیماریهای دهان و دندان است. دندانپزشکی یک علم تخصصی است که وظیفه آن حفظ سلامت دهان و دندان است. این علم میتوان از بسیاری از بیماریها در مرحله اولیه اطلاع پیدا کند و آنها را درمان کند و از پیشرفت آن جلوگیری کند.
ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی دانشگاه های دولتی:
ظرفیت پذیرش سالانه دندانپزشکی دانشگاه های دولتی سالانه حدود ۱۵۰۰ نفر هست که بیشتر این ظرفیت دانشگاه های دوره روزانه هستند و مابقی پردیس خودگردان و مازاد هستند. پذیرش دانشگاه آزاد جدای از دانشگاه های دولتیه.
رشته دندانپزشکی دانشگاه آزاد، رتبه و شهریه:
چند تا از واحدهای دانشگاه آزاد هم دانشجوی رشته دندانپزشکی از طریق کنکور سراسری با آزمون پذیرش میکنن: دانشگاه آزاد تهران، تبریز، بروجرد، اصفهان (خوراسگان) و شیراز. گران ترین رشته تحصلیی دانشگاه آزاد و پردیس خودگردان از نظر شهریه رشته دندانپزشکی و بعد پزشکیه. قبولی دانشگاه ازاد هم برخلاف دولتی بر اساس سهمیه مناطق نیست بلکه بر اساس تراز کل شما و رتبه کشوری شماست و بومی گزینی هم مطرح نیست.
آخرین رتبه قبولی رشته دندانپزشکی دولتی روزانه و پردیس خودگردن:
رتبه های لازم برای قبولی رشته دندانپزشکی دانشگاه های دولتی با هم فرق داره و بستگی به چند عامل داره؛ مثلا دندانپزشکی روزانه باشه یا تعهد خدمت یا ظرفیت مازاد یا پردیس خودگردان، کدوم دانشگاه باشه، داوطلب منطقه ۱ یا ۲ یا ۳ باشه، رتبه زیرگروه ۱ شما چند باشه، بومی اون ناحیه مورد نظر باشید یا غیربومی و حتی برای دوره روزانه جنسیت شما هم تاثیر داره چون رشته دندانپزشکی جزو رشته هایی است که ظرفیت پذیرش روزانه اش بین آقایان و خانم ها یکسان تقسیم شده. همه اینها روی آخرین رتبه لازم برای قبولی رشته دندانپزشکی تاثیر داره. ولی آخرین رتبه های قبولی در دو سه سال اخیر تا زیر ۳۰۰۰ منطقه ۳ و زیر ۴۰۰۰ منطقه دو بوده که ظرفیت مازاد یا پردیس خودگردان جاهایی مثل بندرعباس و زاهدان دندانپزشکی قبول شدن. به همین ترتیب، دانشگاه های سطح بالاتر و دوره روزانه رتبه بهتری لازم داره.
استخر بادی